Live cooking show nejzkušenějšího kuchaře jedlého hmyzu v ČR Milana Václavíka. Ochutnejte zdravé speciality připravené přímo před Vašima očima.
Hmyz je nazýván právem surovinou třetího tisíciletí. Je konzumován po celém světě vyjma Evropy. Obsahuje unikátní množství bílkovin a to až 60 procent, dále potom nenasycené mastné kyseliny a další látky příznivé pro tělo. OSN a EU vynakládá finanční prostředky na studium jedlého hmyzu. Důvody jsou též ekonomické a ekologické. Hmyz má obrovské reprodukční schopnosti a klidně by mohl být náhradou za velkochovy dobytka. Rovněž je s ním počítáno i na vyřešení potravinové krize v rozvojových oblastech.
V rámci dvouhodinové show ochutnáte tyto pokrmy:
- Moučný červ na listovém salátku
- Cvrček na másle s čerstvým koriandrem
- Zophobas na chilli a česneku
- Saranče na červeném víně
- Smažený šváb
Vstupné: 100,- Kč
Počet míst je omezen. Vstupenky zakoupíte v Městské knihovně Tišnov vždy v půjčovní době.